Експертиза ДТП у Харкові: Lexus Олени Зайцевої їхав зі швидкістю 106 км на годину (відео)

22:07, 20.12.2018
Експертиза ДТП у Харкові: Lexus Олени Зайцевої їхав зі швидкістю 106 км на годину (відео)

Київський районний суд Харкова долучив до матеріалів висновки автотехнічної експертизи Дніпропетровського інституту експертиз

Автомобіль Олени Зайцевої, яку звинувачують в спричиненні ДТП у Харкові, в середньому рухався зі швидкістю 106 кілометрів за годину.
 
Це визначив Дніпропетровський науково-дослідний інститут судово-медичних експертиз, передає UA:Харків.
 
Зазначається, що Київський районний суд Харкова, який розглядає справу, долучив до матеріалів висновки автотехнічної експертизи Дніпропетровського інституту експертиз.  
 
"Оцінка цих доказів буде надана судом у нарадчій кімнаті під час ухвалення судового рішення по справі", - сказав суддя Віктор Попрас.
 

Експертизу в Дніпрі ініціював захисник обвинуваченого водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.
 
Повідомляється, що висновки експертів Перепелиця на засіданні не озвучив.
 
Водночас захисник Дронова сказав, що експертам вдалося встановити середню швидкість Lexus, відстань між учасниками ДТП в момент початку руху Volkswagen і факт можливості уникнення ДТП.
 
"Я можу розповісти декілька ключових моментів. Окрім тих величин, які необхідно було встановити, перше - це встановлення середньої швидкості автомобіля Lexus. Швидкість була встановлена: 106 км на годину. Далі - відстань, на якій був автомобіль Lexus від автомобіля Volkswagen в момент початку руху Volkswagen - близько 120 метрів", - сказав Перепелиця.
 
"Третій момент - те, що водій автомобіля Lexus міг зупинити свій автомобіль до своєї стоп-лінії, до перехрестя, у випадку, якщо б рухався із встановленою швидкістю, тобто уникнути ДТП шляхом натискання на гальма, було б можливо", - сказав адвокат журналістам.
 
Наступне засідання у справі призначили на 15:00 8 січня.
 
Як повідомляла "УМ", Олена Зайцева та Геннадій Дронов зустрінуть уже другі новорічні свята за ґратами. Суд залишив їх у СІЗО ще на два місяці.