Вибухи у Львові: стан 5 поранених стабільний, але опіки важкі

15:56, 23.12.2018
Стан двох з 5-ти постраждалих від вибуху на ярмарку у Львові важкий, поранений чоловік отримав 50% опіків тіла.
 
При цьому прес-служба Львівської міськради у неділю, 23 грудня повідомляє, що стан усіх травмованих стабілізовано.
 
"Всі четверо отримують інтенсивну терапію. Усіх чотирьох вчора прооперували на уражених ділянках. Стан у них стабілізовано. Дівчину протягом дня з реанімації переведуть у відділення. Старший чоловік залишається в реанімації у важкому стані, але стабільному, продовжує отримувати інтенсивну терапію. Стан усіх пацієнтів стабілізовано", - повідомив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.
 
У свою чергу, мер міста Андрій Садовий уточнив, що один потерпілий має 50% опіків тіла.
 
"Двоє людей - хлопець і дівчина 22-23 років - перебувають в опіковому відділенні. Ще двоє людей - чоловік 50 років і жінка 23 років перебувають в реанімації. Стан дівчини тяжкий, є опіки обличчя, дихальних шляхів. Стан чоловіка дуже важкий. На поверхні тіла 50% опіків", - написав Садовий у Facebook.
 

Садовий повідомив, що організатори ярмарку візьмуть на себе всі витрати, пов'язані з лікуванням і реабілітацією, а також виплатять постраждалим матеріальну допомогу.
 
"Не буду заздалегідь призначати винних, ведеться слідство, але очевидний факт - порушення правил безпеки власником закладу. Використання газових балонів на ярмарку заборонено і орендар підписував відповідне зобов'язання. Далі - слово за слідчими органами", - додав він.
 
Нагадаємо, 22 грудня на різдвяному ярмарку, що розгорнувся на центральному проспекті Свободи у Львові, в одному з будиночків вибухнув газовий балон. Це призвело до пожежі та травмування працівників ярмарки. Причиною вибуху на ярмарку у Львові стало порушення техніки безпеки, а саме використання газових балонів. Роботу святкових ярмарків міста призупинили на добу.