Українські військові встановили контроль майже над усією «сірою зоною» на фронті

09:44, 27.12.2018
Українські військові встановили контроль майже над усією «сірою зоною» на фронті

Контроль над "сірою зоною" дозволяє уникнути втрат від диверсійно-розвідувальних груп противника

На Донбасі українські військові звільнили від бойовиків та взяли під контроль майже всю так звану "сіру зону" - лінію розмежування між армійцями та окупантами.

Про це в ефірі телеканалу Прямий заявив радник Президента Юрій Бірюков.

"Від того стану, в якому ми почали у травні 2014 року, дві третини території (Донбасу – ред.) були звільненні. Практично вся "сіра" зона звільнена та взята під контроль", - заявив він.

Поняття "сіра зона", який застосовують армійці, дещо тотожна поняттю "лінія розмежування", визначеного у Мінських домовленостях.

Фактично, ще територія між позиціями Об’єднаних сил та окупаційних військ, які видають себе за бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

На різних ділянках фронту відстань до противника від позицій ЗСУ складала від кількох десятків метрів, як, наприклад, поблизу Горлівки-Зайцевого або Донецька-Авдіївки-Пісок, до декількох сотень метрів, як біля Щастя, де ОБСЄ контролювала розведення сторін.

Про те, як виглядають спустошені села в "сірій зоні", де на зруйнованих в ході обстрілів садибах рясно буяє лише бур’ян, а кожен клаптик заміновано, показували наші армійці. 

Нагадаємо, військові звільнили село Розсадки на Світлодарській дузі.