Заступник голови СБУ отримав від відомства квартиру за 6 мільйонів гривень

11:42, 27.12.2018
Заступник голови СБУ отримав від відомства квартиру за 6 мільйонів гривень

Віктор Кононенко отримав квартиру від СБУ в елітному житловому комплексі на Печерську

Заступник Голови СБУ Віктор Кононенко отримав і одразу приватизував службову квартиру вартістю у понад шість мільйонів гривень в елітному районі Києва.

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Віктор Кононенко отримав службову квартиру в житловому комплексі "Джек Хаус" в середмісті Києва, де 1 квадратний метр коштує від 2 тисяч доларів.

Кононенко отримав у житловому комплексі 3-кімнатну квартиру площею у понад 100 квадратних метрів і записав її на себе, дружину та сина.

Зазначається, що після видачі службової квартири Кононенку, наприкінці серпня, СБУ подало клопотання до Печерської РДА щодо виключення її з числа службових.

"У вересні Печерська РДА погодила клопотання. У жовтні було прийняте позитивне рішення, а 1 листопада вже було оформлене право власності", - зазначають розслідувачі.

Вони з’ясували, що весь процес "дарування" тривав рівно 2 місяці.

Також стало відомо, що родина заступника Василя Грицака ще до видачі квартири поклала око на цей житловий комплекс: теща Кононенка – Надія Вознюк – придбала паркомісце за 40 тисяч доларів у "Джек Хаусі" ще в липні, за місяць до офіційного надання квартири самому Віктору Кононенку.

Віктор Кононенко заявляє, що законно отримав житло, бо стояв у черзі і мав права на отримання квартири.

Нагадаємо, СБУ підтвердила  російське громадянство дружини та доньки заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.