«Зберегти країну»: Лукашенко в привітанні з Новим роком натякнув на розрив з Росією

18:09, 01.01.2019
«Зберегти країну»: Лукашенко в привітанні з Новим роком натякнув на розрив з Росією

Лукашенко: "Пам'ятайте: ніхто, ніколи і ніде не любитиме і не берегтиме вас так, як вдома" (фото: "Інформатор")

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час новорічного звернення проігнорував тему приєднання до Росії.
 
В останні секунди 2018 року Лукашенко закликав громадян "зміцнювати свою державність на принципах чесності і справедливості", передає прес-служба білоруського лідера.
 
"Ми повинні саме такою зберегти країну для дітей та онуків. Рік, що минає, допоміг нам особливо відчути зв'язок з рідною землею", - сказав Лукашенко.
 
Він додав, що сьогодні Білорусі особливо потрібні інтелект і енергія громадян.
 
"Пам'ятайте: ніхто, ніколи і ніде не любитиме і не берегтиме вас так, як вдома", - підкреслив він.
 
Як повідомляла "УМ", Володимир Путін і Олександр Лукашенко в суботу 29 грудня провели переговори у Кремлі, під час яких обговорили подальший розвиток відносин між країнами. У Білорусі припускали, що в новорічному зверненні президент Білорусі може оголосити про приєднання до Росії.
 
Як відомо, після оголошення Росії про припинення поставок дешевих енергоносіїв, вона поставила ультиматум: відновлення економічної допомоги в обмін на виконання умов договору від 8 грудня 1999 року про створення Союзної держави Росії і Білорусі. Останнє означає, що Білорусь просто втратить незалежність, навіть якщо збереже формально герб і прапор.
 
Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно публічно посварився з Володимиром Путіним через ціну на газ. А 26 грудня стало відомо, що Лукашенко більше не вважає Росію "братньою державою" - після відмови у грошах.