У Запоріжжі побили та поранили з пістолета лідера АвтоЄвроСили

09:32, 02.01.2019
У Запоріжжі побили та поранили з пістолета лідера АвтоЄвроСили

Владислав Погорєлов після нападу потрапив до лікарні (фото: Влад Погорелов / Facebook)

У Запоріжжі побили та поранили з пістолета лідера місцевої організації "АвтоЄвроСила", що об’єднує користувачів нерозмитнених автівок, після зауваження про використання піторехніки біля його машини.

Про це "АвтоЄвроСила" повідомляє у Facebook.

"Підстрелили одного із керівників "Автоєвросили" Запоріжжя, на даний час активіст прооперований і знаходиться в лікарні", - йдеться в повідомленні про подію, яка сталася надвечір 1 січня.

У "АвтоЄвроСилі" стверджують, що особи, які напали на Владислава Погорєлова, - "люди кримінального авторитета Запоріжжя", не називаючи імені "авторитета" або імен нападників.

Згодом своє поранення прокоментував у Facebook Владислав Погорєлов.

"Я спустився униз, в цей час вони вже сіли в машину, я зробив зауваження (один з нападників був з яскравим запахом алкоголю, інший дивно пританцьовував) у відповідь на моє зауваження почув матюки і підвищений тон. Нападники вийшли з авто і після ми пройшли до моєї машини, я включив ліхтарик щоб показати їм місце вибуху феєрверку (якраз під паливним баком)", - розповів він.

Влад Погорєлов стверджує, що зробив зауваження чоловікам через те, що вони нібито використали феєрверк біля його авто.

Після погроз пролунало три вистріли із пістолета, одна із куль вразули коліно лідера запорізької "АвтоЄвроСили".

Далі почали його бити, погрожуючи вистрілити в обличчя.

"В результаті: прооперували коліно, зв'язки в поганому стані (не відомо, чи буду ходити); щелепу вправили; ніс вправили; 3 місця на потилиці зашили, око начебто не пошкоджено", - написав про свій стан постраждалий.

"АвтоЄвроСила" закликала правоохоронців знайти та покарати зловмисників.

Як повідомляла "УМ", почастішання нападів на активістів довелося коментувати Президенту Петру Порошенку під час великої прес-конференції у грудні 2018 року.

Нагадаємо, "АвтоЄвроСила" блокувала дороги з вимогою знизити ставки митних зборів для автівок із іноземною реєстрацією.