Справа лікарів-хабарників: апеляційний суд підтримав рішення про арешт Валерія Наумова

12:51, 03.01.2019
Справа лікарів-хабарників: апеляційний суд підтримав рішення про арешт Валерія Наумова

Засідання апеляційного суду у справі лікарів-хабарників: розглядають апеляцію Валерія Наумова (фото "УМ")

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Оболонського районного суду про тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 1100 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб для Валерія Наумова, який вимагав 1500 доларів за встановлення групи інвалідності пораненому на фронті Петра Олексюку.

Апеляційну скаргу розглядали судді Денис Масенко, Ігор Паленик та Олег Присяжнюк.

Рішення вони ухвалили майже миттєво: суд був у нарадчій кімнаті менше 10 хвилин.

Адвокати Валерія Наумова, пояснюючи, чому потрібно зменшувати заставу, зазначали, що її сума є завеликою для їх підзахисного, який працював лікарем-експертом при Міністерстві оборони. Однак, як виявилося в ході засідання, "непомірну" заставу вже внесли, тобто гроші на неї знайшлися.



Нагадаємо, 6 грудня 2018 року Оболонський районний суд Києва відправив Валерія Наумова під варту із правом застави у 2 113 100 гривень.

Валерій Наумов був затриманий правоохоронцями 5 грудня. Під час обшуків у нього знайшли суму, еквівалентну 130 тисячам доларів та 37 пакетів документів АТОвців, які претендували на встановлення групи інвалідності, до 26 із них були прикріплені конверти із грошима: від 400 до декілька тисяч доларів.

Також у Валерія Наумова знайшли "мічені купюри", які у рамках розслідування кримінального злочину він отримав за встановлення групи інвалідності для Петра Олексюка.

Лікаря-експерта Військово-лікарської комісії Міністерства оборони на голову Медико-моціальної експертної комісії № 1 м. Києва 8 грудня відправили за ґрати із правом застави у близько 2 мільйонів гривень.

На 22 січня заплановано розгляд апеляційної скарги щодо іншого фігуранта справи - голови комісії МСЕК № 1 міста Києва Валерія Чернявського.

Детальніше про викриття лікарів-хабарників Валерія Наумова та Віктора Чернявського та вражаючі суми їх "заробітків" читайте в "УМ".