Семен Семенченко незаконно використав дипломатичний паспорт під час затримання озброєних українців у Грузії

17:38, 04.01.2019
Семен Семенченко незаконно використав дипломатичний паспорт під час затримання озброєних українців у Грузії

Семен Семенченко втрапив у скандал в Грузії

Народний депутат Семен Семенченко не перебував в офіційному відрядженні у Грузії, коли в Тбілісі затримали звинувачених у незаконному зберіганні зброї українців, тому не міг використовувати дипломатичний паспорт.

Про це повідомила Ірина Геращенко.

"Вищезазначений депутат не звертався до мене для оформлення йому у встановленому порядку відрядження до Грузії у грудні 2018 року та жодним чином не інформував щодо своїх намірів відвідати цю країну у вказаний період", - повідомив у відповіді на запит Ірини Геращенко голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Вона відзначила, що депутати самостійно визначають графік закордонних візитів, але брати дипломатичний паспорт дозволяють лише в офіційні відрядження, а не для приватних візитів.

"Не варто поліцейським в європейських столицях чи інших містах тикати в ніс український дипломатичний паспорт в своїх приватних поїздках , це незаконно і нечесно", - додала Ірина Геращенко.

Народна депутатка закликала колег користуватися біометричними паспортами, які відкривають можливості закордонних поїздок без віз.

Нагадаємо, у Тбілісі затримали громадян України за звинуваченнями у незаконному зберіганні зброї. Тоді Семен Семенченко повідомив, що затримані - екс-бійці батальйону "Донбас".

Після того, як стало відомо про затримання українців зі зброєю в дні акцій протесту в Тбілісі, зазначалося, що Семен Семенченко не потрапив до буцигарні завдяки дипломатичному паспорту.