Капелани попереджають: заплановані релігійні провокації від імені «Правого сектора»

15:09, 06.01.2019
Капелани попереджають: заплановані релігійні провокації від імені «Правого сектора»

"РашаЗМІ" готує картинку "релігійного протистояння" в Україні

Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України зробило офіційне повідомлення про заплановані релігійні провокації на релігійному підґрунті після отримання Томосу, які будуть робити нібито від імені "Правого сектору".

"До Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України надходить інформація від військових священиків (капеланів) з різних регіонів України про те, що, начебто, від імені "Правого Сектору" організовуються провокації на релігійному ґрунті", - ідеться в повідомленні СУ ВД ПЦУ.

Капелани попереджають, що можуть бути спровоковані бійки і масові безлади, бо провокатори застосують силу до вірян та священиків.

"Провокації мають відбуватися на камери для створення медійної картинки "гонінь" та "релігійної війни" в Україні, про які постійно говорять у кремлівських ЗМІ", - наголошується в повідомленні.

Духовенство Православної церкви України закликає не піддаватися на провокації.

"Не даймо агресору зіпсувати свято українцям у ці історичні дні - отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України", - додають в ПЦУ.

Нагадаємо, Блаженніший митрополит Епіфаній отримав Томос про автокефалію Православної церкви України.