У дендропарку Умані встановили пам’ятник Софії Потоцькій (фото)

16:06, 07.01.2019
У дендропарку Умані встановили пам’ятник Софії Потоцькій (фото)

Пам’ятник встановлено в історичній частині дендропарку "Софіївка" (фото: 04744.info)

В Умані завершується реалізація наймасштабнішого за останні 30 років проекту з розбудови та розширення оглядових меж дендропарку "Софіївка", інформує місцевий сайт 04744.info.
 
Як зазначається, оновлений дендропарк зможе увійти до списку об’єктів світової спадщини міжнародної організації ЮНЕСКО та стати візитівкою України на міжнародній арені.
 
Наразі в історичній частині дендропарку "Софіївка", на його центральному вході, вже встановлено пам’ятник Софії Потоцькій.
 
Також створено експозицію з фрагментом бруківки головної алеї, яка була збудована в 1838 році, реконструйовано огорожу по периметру парку та вбиральню біля головного входу.
 
Як розповідають в Уманській міській раді, під час нового етапу будівництва в історичній частині "Софіївки" також буде встановлено пам’ятник засновнику парку Станіславу Потоцькому та карету ХІХ століття з топіарних рослин.
 
Обіцяють відновити й "Звіринець" - історичну місцевість, засновану графом Потоцьким у перший період будівництва "Софіївки".
 
 
Там житиме близько 30 диких тварин - олені благородні, лані європейські, муфлони, лами, верблюди, мунтжаки, шотландські корівки та інші.
 
Буде також проведено й будівництво багатоярусного прогулянкового комплексу водоспадів, створять найбільший за різновидністю в Україні парк магнолій, де представлять ексклюзивні сорти рослин, яких немає в Україні, проведуть і повне оновлення системи автоматизованого поливу.
 
У новій частині дендропарку "Софіївка" розмістять також світломузичну арт-інсталяцію з портретом Софії Потоцької, водоспад "Дракони", скульптуру "Пегас", традиційну українську садибу з елементами міфології, японський сад та сад фонтанів, мостові переходи через річку Кам’янку.
 
Також буде висаджено сотні видів хвойних, листяних дерев та кущів, а також багаторічників, лісових та берегових рослин, створено композиції з топіарних рослин та рослинних форм.
 
Зауважимо, Софія Потоцька відома історії як красуня-грекиня родом з Туреччини, на честь якої її чоловік, могутній магнат Станіслав Фелікс Потоцький побудував парк в урочищі Кам’янка, поблизу Умані.