Затриманий за корупцію прикордонник намагався з’їсти 200 доларів хабаря

11:48, 10.01.2019
Затриманий за корупцію прикордонник намагався з’їсти 200 доларів хабаря

Прес-служба поліції показала фото того, як виглядали долари після спроби їх з’їсти. (фото: Національна поліція)

На закарпатті затримали прикордонника, який намагався з’їсти 200 доларів, які отримав у якості хабаря за лояльність до контрабанди сигарет.

Про це повідомляє  прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зазначається, що прикордонник пункту "Лужанка" вимагав тисячу доларів від осіб, які займаються контрабандою сигарет до ЄС.

Під час передачі частини грошей, 200 доларів, нагрянули правоохоронці: оперативники управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львів та прокурори військової прокуратури Західного регіону України.

"Аби позбутися предмету злочину, грошей, та в подальшому уникнути відповідальності за його вчинення, прикордонник намагався їх з’їсти", - зазначають правоохоронці.

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, буде перевірятися причетність інших осіб прикордонної служби зазначеного пункту пропуску до корупційної діяльності.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві затримали лікарів, які хотіли отримати хабаря за встановлення групи інвалідності ветерану АТО. Їх випустили під заставу.