За напад на DZIDZIO в розшук оголосили двох іноземців

17:27, 15.01.2019
Поліція розслідує інцидент, коли був побитий лідер гурту DZIDZIO артист Михайло Хома, в результаті двох підозрюваних оголошено в розшук.
 
Про це інформує прес-служба поліції Києва 15 січня.
 
Поліцейські зазначають, що опитали потерпілого, відібрали пояснення в очевидців, вилучили відео з камер спостереження і з’ясували подробиці конфлікту.
 
Як відомо, нападники кілька разів вдарили Михайла Хому по голові та втекли двома автомобілями з місця події. Одну машину правоохоронці знайшли.
 
"Також встановили фігурантів, які нанесли тілесні ушкодження. Це 36-річний та 33-річний іноземці, раніше судимі за підробку документів", - повідомив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.
 

Попередньо правоохоронці кваліфікували подію за статтею "умисне легке тілесне ушкодження" Кримінального кодексу. Але пізніше перекваліфікували на статтю "хуліганство".
 
Підозрюваним заочно повідомили про підозру у вчиненні злочину та оголосили їх у розшук.
 
За скоєне їм загрожує до 4-х років позбавлення волі.
 
Водночас у прокуратурі Києва "Українській правді" повідомили, що клопотатимуть в суді про дозвіл на затримання підозрюваних.
 
"У слідства є всі підстави вважати, що вони переховуються від правоохоронних органів, у зв'язку з чим Київською місцевою прокуратурою №7 до Подільського районного суду міста Києва внесено клопотання обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також клопотання про дозвіл на їх затримання з метою доставки до суду", - зазначила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.
 
Нагадаємо, DZIDZIO побили в Києві на ганку радіостанції "Хіт ФМ" зранку 28 грудня. Згодом з'ясувалося, що напад організував чоловік на ім'я Михайло Мішков, якому колишній учасник гурту нібито перепродав свою частку в компанії DZIDZIO.