Ольга Богомолець подала документи на реєстрацію кандидаткою в президенти

13:08, 16.01.2019
Ольга Богомолець подала документи на реєстрацію кандидаткою в президенти

Ольга Богомолець подає документи до ЦВК (фото: Ольга Богомолець / Facebook)

Самовисуванка Ольга Богомолець подала до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидаткою на президентських виборах.

Про це Українські правді повідомив речник ЦВК Костянтин Хівренко.

"Сьогодні в районі 10 години пані Ольга Богомолець принесла документи для реєстрації її кандидатом на вибори президента 31 березня як самовисуванець", - сказав він.

У ЦВК є 5 днів на реєстрацію кандидата або на відмову від такої.

Причиною відмови можуть стати помилки у документах або відсутність обов’язкової сплати застави у розмірі 2,5 мільйони гривень. Надходження коштів має підтвердити державне казначейство.

За словами Костянтина Хівренка, Ольга Богомолець стала 13 людиною, яка має намір балотуватися на посаду глави держави.

Сама Ольга Богомолець повідомила, що "йде в президенти, щоб стати гарантом справедливості для кожного українця".

Нагадаємо, для участі у виборах 31 березня ЦВК вже зареєструвала кандидатами у президенти екс-міністра екології та природних ресурсів (2014-2015) Ігоря Шевченка, мера Львова та лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового, нардепа від БПП Сергія Капліна, екс-голову СБУ Валентина Наливайченка, екс-керівника Аграрної партії Віталія Скоцика, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, позафракційних депутатів Ради Євгена Мураєва і Віталія Купрія, а також лідера партії "5.10" Геннадія Балашова.

При цьому шоумен Володимир Зеленський, який 31 грудня на телеканалі 1+1 заявив, що йде негайно виконає обіцянку піти в президенти, станом на 15 січня ще не подав документи до ЦВК. Також документи не подали ймовірні лідери перегонів: Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. До ЦВК також досі не завітали Юрій Бойко, Олег Ляшко та десятки інших осіб, які заявляли про бажання взяти участь у змаганнях за президентський пост.