Парламент Британії висловив підтримку уряду Терези Мей після провального голосування за Brexit

10:17, 17.01.2019
Парламент Британії висловив підтримку уряду Терези Мей після провального голосування за Brexit

Тереза Мей залишиться на посаді голови уряду незважаючи на привид політичної кризи в Британії, яка вже зависла над Лондоном

Палата громад парламенту Британії не підтримала вотум недовіри урядуТерези Мей після проваленого голосування за вихід країни з Євросоюзу: за відставку проголосували 306 депутатів, проти - 325.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Якби уряду було оголошено вотум недовіри, то ситуація могла розвиватися за двома сценаріями: Тереза Мей могла б сформувати новий уряд за 14 днів, якби здобула підтримку більшості членів парламенту, або ж, що більш імовірно, у Великій Британії відбулися б дострокові вибори.

Тереза Мей раніше заявляла, що дострокові вибори "погіршать розкол, тоді як нам потрібна єдність, внесуть хаос, коли нам потрібна впевненість, і стануть тягарем, коли нам потрібно буде йти вперед".

Пропозицію про оголошення вотуму недовіри уряду країни у вівторок вніс до парламенту лідер опозиційної лейбористської партії Джеремі Корбін.

Сама Тереза Мей, говорячи про подальші дії після того, як парламент відхилив її операцію з Brexit, заявила, що тепер потрібно впевнитися в тому, що уряд, як і раніше, має довіру.

Нагадаємо, у вівторок Палата громад британського парламенту під час голосування не підтримала підготовлену Лондоном і ЄС угоду щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу. "За" проголосували лише 202 депутати, "проти" - 432. Це стало антирекордом підтримки ініціатив уряду.