Справу про доведення до самогубства Владислава Волошина закрили без підозрюваних

15:57, 17.01.2019
Справу про доведення до самогубства Владислава Волошина закрили без підозрюваних

Слідство не знайшло тих, хто довів Олександра Волошина до самогубства

Поліція закрила кримінальну справу про доведення до самогубства Владислава Волошина та не знайшла причетних до того, що екс-керівник Миколаївського аеропорту та легендарний льотчик -ветеран АТО вчинив самогубство.

Про це повідомляє ТheІnsider.

Однією із версій слідства було доведення Владислава Волошина до самогубства шляхом примусу його до незаконних дій. Зокрема, йшлося про те, що героїчного льотчика змушували підписувати тендерну документацію, яка була частиною незаконної схеми.

У Миколаївській поліції, відповідаючи на інформаційний запит "Insider", повідомили що у слідства були версії щодо тиску на Волошина через професійну діяльність.

Ці версії звучали так:
- самогубство скоєно у зв’язку з професійною діяльністю на посаді т.в.о. генерального директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт";
- самогубство Волошин скоїв у зв’язку з примусом до виконання протиправних дій (доведення до самогубства).

Саме на останній версії наполягали близькі друзі Владислава Волошина. В Миколаєві та Києві проходили акції з вимогою відсторонити з посади голови Миколаївської обласної адміністрації Олексія Савченка. Саме йому люди закидали тиск на Владислава Волошина.

Сам Савченко всі звинувачення відкидав. Його підлеглі теж, незважаючи на те, що у ЗМІ опублікували переписку Владислава Волошина із другом, у якій директор Миколаївського аеропорту скаржився на голову ОДА.

Крім озвучених вище версій, у поліції зазначили, що також розглядали і таку:

"Самогубство Волошин скоїв, перебуваючи в стані душевного хвилювання у зв’язку з відносинами в родині, або проходженням служби в ВСУ та перебуванням у зоні проведення антитерористичної операції".

Які саме слідчі дії проводили правоохоронці, вони не повідомляють, посилаючись на відсутність дозволу слідчого.

Зазначається лише, що в якості свідків були допитані колеги Волошина по його роботі в аеропорту, а також працівники Миколаївської ОДА.

Справу ж закрили ще 18 грудня минулого року "у зв’язку із встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення".

Нагадаємо, Владислав Волошин загинув у березні 2018 року.