Після обстрілу бойовиками вантажівки біля Троїцького двоє військових перебувають у тяжкому стані

17.01.2019
16 січня російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню.
 
 
Зокрема, в смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог відкривав вогонь по позиціях наших військ iз ПТРК у районі селища Троїцьке та з автоматичних гранатометів поблизу селища Південне, а також iз гранатометів поблизу населеного пункту Кримське.
 
 
Також у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції українських військових поблизу селища Чермалик iз гранатометів, стрілецької зброї, мінометів калібру 82 мм — поблизу населеного пункту Новоселівка Друга, з великокаліберних кулеметів — поблизу селища Невельське, з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — в районі міста Авдіївка, двічі з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — поблизу селища Піски, з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — поблизу міста Мар’їнка, з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — поблизу селища Красногорівка.
 
Наголосимо, що в середу окупаційні війська на Донбасі обстріляли з ПТРК (протитанковий ракетний комплекс. — Авт.) вантажівку, яка привезла продукти і воду на позиції 72-ї ОМБР, дислокованої на східній околиці Троїцького. Унаслідок атаки постраждали 10 бійців.
 
Як повідомив на брифінгу командир 72-ї ОМБР імені Чорних запорожців Руслан Татусь, «під час здійснення заходів тилового забезпечення підрозділів бригади щодо підвезення продуктів і води на одному з взводних опорних пунктів військової частини противник обстріляв із протитанкового ракетного комплексу вантажний автомобіль «Урал 4320» i військовослужбовців, які здійснювали його розвантаження.
 
В результаті обстрілу п’ятьох військовослужбовців поранено, два перебувають у тяжкому стані, троє зазнали поранень середньої тяжкості. П’ятеро військовослужбовців дістали бо­йові травмування (акубаротравми)».
 
За словами командира бригади, всім пораненим надано кваліфіковану медичну допомогу, їх евакуйовано до лікувальних закладів. Загрози життю немає.
 
Нагадаємо, що 14 січня боєць цієї ж бригади — 45-річний навідник-оператор бойової машини піхоти сержант Микола Семенюк («Саїд») — загинув неподалік Зайцевого від вогнепального поранення.
 
Микола воював із 2014 року. Разом із бойовими побратимами мужньо та з честю виконував бойові завдання під Старогнатівкою, Авдіївкою та на Світлодарській дузі. За словами побратимів, «Саїд» був душею компанії, завжди міг знайти потрібні слова для підняття настрою, добре знав та вміло виконував свої обов’язки. 
 
Підрозділи Об’є­днаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 16 січня десятьох окупантів знищено, троє отримали поранення, знищено також військову вантажівку з боєприпасами.
 
Станом на 7-му годину ранку 17 січня ворог вогонь не відкривав.Українські військові продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.
 
Додамо, що 16 січня проведено комплексне оперативно-профілактичне опрацювання міста Торецьк, в ході якого працівники Національної поліції та бійцi Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та вилучили схрон боєприпасів: 26 гранат, 950 набоїв калібру 5,45 мм, 1 тис. 950 набоїв калібру 7,62 мм, двi одиниці РПГ-22. Можна лише уявити, скільки біди ця зброя могла б наробити при її застосуванні в тилу.