На Житомирщині парафіяни отримують погрози після переходу по ПЦУ

18:37, 18.01.2019
На Житомирщині парафіяни отримують погрози після переходу по ПЦУ

Члени релігійної громади у селі Ворсівка на Житомирщині отримують погрози після виходу з підпорядкування УПЦ Московського патріархату

Членам релігійної громади села Ворсівка Малинського району Житомирщини після переходу із УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України почали надходити листи, в яких закликають схаменутися і замислитися про "смертний розкольницький гріх".

Про це в телефонній розмові Укрінформу повідомила секретар Ворсівської сільської ради Любов Пилипенко.

«Вчора (17 січня – ред. Укрінформ) орієнтовно з 22.00 по дворах жителів нашого села розповсюджували запаковані у файли листи із погрозами. В кінці тексту є підпис, що це ініціативна православна група малинчан, дехто з яких був у Єрусалимі та причащався на патріаршій службі», - розповіла журналістам Любов Пилипенко.

Зокрема, у листі новостворену помісну Православну церкву України, названо "розкольницькою", при цьому, мовляв, тим, хто її вибере, "потім бути в пеклі".

Як повідомлялося, на Житомирщині першою про намір перейти до новоствореної помісної Православної церкви України заявила громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району. Згодом голова обласної адміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження, яким затвердив статут громади.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради узаконили переходи від УПЦ Московського патріархату до ПЦУ.