У Херсоні в офісі газети розпилили газ і зчинили стрілянину (відео)

16:38, 18.01.2019
У Херсоні в офісі газети розпилили газ і зчинили стрілянину (відео)

Через стрілянину ніхто не постраждав, але люди надихалися газу (кадр відео)

У Херсоні невідомі чоловіки розпилили сльозогінний газ у приміщенні офісу газети "Новий день" та стріляли по вікнах, коли всередині йшла прес-конференція одеських підприємців.
 
Про це повідомляє "Інститут масової інформації" в Херсонській області.
 
Зокрема, журналіст видання ПІК Олександр Корняков розповів представнику ІМІ, що окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації "Соціалістичної партії" Кирило Стремоусов, який представляється журналістом.
 
"У якийсь момент у приміщення увірвалися двоє невідомих, які розбризкували сльозогінний газ. Після цього учасники прес-конференції намагалися закрити двері, але в приміщення увірвався Кирило Стремоусов і почав розбризкувати газ. Його вигнали, і в цей момент я почав зйомку", - розповів Корняков.
 
 
Також він розповів, що невідомий зробив кілька пострілів з травматичного пістолета у вікно над дверима.
 
Редактор газети "Новий день" Анатолій Жупина повідомив представнику ІМІ, що його не було на місці події: він був в одному з районів області.
 
"Обрали такий час, коли мене не було, щоб влаштувати все це", - сказав Жупина.
 
Журналістка "Нового дня" Олена Нічупуренко, яка була присутня на місці події, розповіла, що отримала опік очей внаслідок застосування газу. 
 
"Я отримала опік. "Швидка" була, надавала допомогу тим, хто цього потребував", - розповіла вона.
 
А "Укрінформу" Нечипуренко пояснила, що прес-конференція була присвячена пасажирським автоперевезенням.
 
"Десь в 12.30-13.00 із коридору почали стріляти через двері в приміщення прес-клубу, а також застосували газ. Кулями в приміщенні потрощили вікна, що виходять на вулицю. Були черги (пострілів, - ред.), я думаю, що це з автомату", - розповіла вона.
 
Серед учасників прес-конференції були також і представники поліції.
 
"Від куль ніхто не постраждав, бо всі попадали на підлогу… Люди отруїлися газом. "Швидка" приїжджала, надавали допомогу тим, хто надихався газу", - сказала Нечипуренко.
 
Кирила Стремоусова затримали та направили до відділку поліції. Разом із Стремоусовим до поліції доправили і інших учасників інциденту.
 
Відомо, що Стремоусова називають проросійським "активістом", який має підтримку Іллі Ківи, близького до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
 
Водночас місцевий журналіст Сергій Нікітенко стверджує: "Стремоусова сьогодні найняли губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв і начальник місцевої Укртрансбезпеки Ігор Пастух".
 
Поліція попередньо кваліфікує подію за статтею "хуліганство". Наразі вона опитує громадян і встановлює обставини події.