Як правильно зануритись в ополонку у Водохреще: поради рятувальників

10:46, 19.01.2019
Як правильно зануритись в ополонку у Водохреще: поради рятувальників

Рятувальники закликали дотримуватись правил безпеки на льоду (фото: kowel.rayon.in.ua)

Рятувальники закликали громадян України дотримуватися правил безпечної поведінки на льоду та порадили, як безпечно відсвяткувати Водохреща.
 
Про це повідомляє прес-служба ДСНС.
 
Як ідеться в повідомленні, не варто допускати скупчення людей біля ополонки, особливо дітей, оскільки є загроза провалитися під лід. 
 
"Занурюватися необхідно лише в спеціально облаштованих місцях, де чергують екстрені служби. У жодному разі не можна пірнати у воду. Заходити в ополонку необхідно повільно й обережно. Перебувати в крижаній воді можна не більше 10 секунд - трьох занурень цілком достатньо. Купання в крижаній воді у стані алкогольного сп'яніння категорично забороняється", - зазначили у ДержНС. 
 
Після купання необхідно зігрітися - розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю чи узвару. 
 
У Держслужбі з надзвичайних ситуацій додали, що в регіонах України на водних об'єктах, де відзначатимуть Водохреще, чергують рятувальники, водолази ДСНС, правоохоронці та медичні працівники - загалом понад 2,9 тисячі осіб та 541 одиниця техніки. 
 
"На водоймах країни встановлено 967 рятувальних постів у складі 3-4 осіб із засобами порятунку. Щоб уникнути виникнення надзвичайних подій, у кожному регіоні визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС, правоохоронці та медпрацівники", - зазначили у відомстві.