«Юлі - труба, Україні - незалежність!»: активісти нагадали Тимошенко про газові контракти (відео)

12:43, 19.01.2019
«Юлі - труба, Україні - незалежність!»: активісти нагадали Тимошенко про газові контракти (відео)

(фото: solydarnist.org)

Активісти громадськлї організації "Солідарна Молодь" провели акцію з нагоди 10-ї річниці підписання газових контрактів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна.
 
Про це повідомляється на сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"
 
"Ми прийшли сьогодні до офісу ВО "Батьківщина", щоб нагадати всім про кабальні газові угоди 2009 року. 10 років тому Юлія Тимошенко домовилась із Путіним про ціну на газ для України, яка спричинила багаторічну залежність нашого народу від Росії", - зазначила голова "Солідарної Молоді" Дінара Габібуллаєва.
 

 
Вона нагадала, що через контракти Тимошенко-Путіна згодом були підписані Харківські угоди щодо базування флоту Росії в Криму, після чого півострів був анексований.
 
 
"Через ці контракти Віктор Янукович відмовився від Угоди про асоціацію з ЄС - і українці вийшли на Революцію гідності. Ми вважаємо, що Тимошенко має нести політичну відповідальність за ці наслідки", - підкреслила активістка.
 
 
Раніше Юлія Тимошенко пропустила голосування з питання, яке спрямоване на протидію впливу Росії. Цього разу - за законопроект, який врегульовує проблему оформлення міжконфесійних переходів релігійних громад, але її картка незрозумілим чином зафіксована під час голосування.