Україна увійшла до топ-10 експортерів молочної продукції

16:55, 19.01.2019
Україна увійшла до топ-10 експортерів молочної продукції

Україна покращила показники експорту молочної продукції (фото: pixabay.com)

Вперше за останні роки Україна увійшла в десятку світових лідерів з експорту молочної продукції.
 
Про це зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова під час зустрічі з асоціацією молочників України "Укрмолпром".
 
"Сьогодні молочний сектор демонструє позитивні результати, покращилась якість сировини, вперше за останні роки Україна увійшла в 10-ку світових лідерів з експорту молочної продукції ... За нашими оцінками за результатами 2018 року всієї молочної продукції буде реалізовано на суму майже на 57 млрд гривень, при цьому експорт складатиме понад 7 млрд гривень", - .
цитує її прес-служба Мінагрополітики.
 
Вона додала, що тваринництво є особливою галузою сільського господарства, стан розвитку якої вагомо впливає на економічний потенціал агропромислового комплексу країни.
 
"Так, у 2019 році на підтримку розвитку тваринництва передбачено кошти на суму 3,5 млрд грн, основні напрями підтримки молочного скотарства 2018 року будуть збережені", - підсумувала Ковальова.
 
Нагадаємо, раніше Україна увійшла до п’ятірки лідерів серед країн, з яких до ЄС надходить імпорт сільськогосподарської продукції.