Луценко дав Гриценку 24 години вибачитись за слова про сина в АТО (фото, відео)

17:32, 30.01.2019
Луценко дав Гриценку 24 години вибачитись за слова про сина в АТО (фото, відео)

Юрій Луценко (фото: facebook.com)

Генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на те, що кандидат у президенти від партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко звинуватив його в приховуванні сина від служби в АТО.
 
"Даю 24 годину "чесному" полковнику для вибачення. Мій син пішов у 2014 на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади", - написав Луценко у Facebook.
 
За його словами, "поки бравий екс-міністр оборони заявляв, що призов його сина є покаранням за громадянську позицію", його "Сашко разом з побратимами вів вогонь по противнику з-під Пісків в ході оборони ДАПу".
 
фото: Юрій Луценко
 
За словами Луценка, він не вважає це чимось особливим. На його думку це - обов’язок кожного громадянина України. 
 
фото: Юрій Луценко
 
"Поняття честі у мене і мого сина зовсім інші, ніж у цього г...", - додав генпрокурор.
 
фото: Юрій Луценко
 
Також Луценко опублікував світлини сина у формі та на фоні військової техніки.
 
У свою чергу речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook також опублікувала відео "повернення хлопців з АТО", "серед яких можна упізнати і простого солдата Сашка Луценка, такого ж чумазого, бородатого, втомленого". 
 

Відео дивитись з 2.06 хвилини

Сам Анатолій Гриценко заявив, що не буде вибачатися перед генеральним прокурором Юрієм Луценком, проте приніс вибачення його сину Олександру.
 
"Вибачатися, тим більше перед Луценком, патологічно брехливим по життю, - нема за що і не буду. ... Я знаю, що Луценко-син дійсно доброволець, воїн, знаю, що він був в АТО, хоча й далеко не рік, як інші. Але воював, тому честь синові і хвала. Якщо мої слова його якось зачепили, то Луценкові-сину я приношу свої вибачення", - написав він у Фейсбуку.
 
Гриценко також заявив, що слова генпрокурора, що на початку війни екс-міністру оборони знову пропонували пост, - брехня.
 
"Напевно під впливом сивушних масел (Юрій Луценко, - ред.) бреше в ефірах, нібито на початку війни Порошенко пропонував мені пост міністра оборони і навіть начальника Генштабу, а я нібито відмовився. Не було цього", - заявив Гриценко.
 
За його словами, він готовий у прямому ефірі разом з Порошенком пройти тест на поліграф, щоб переконати всю країну в "брехливості генпрокурора".
 
"Вибачень від Луценка не чекаю, бо довіри чи поваги до нього немає давно", - написав Гриценко.
 
Нагадаємо, Анатолій Гриценко в інтерв’ю Дмитру Гордону заявив, що війна на Донбасі давно б закінчилася, якби Юрій Луценко та інші чиновники не ховали своїх синів від фронту.
 
Гриценко стверджує, що деякі чиновники повністю, деякі після кількох місяців в АТО, - завчасно повертали своїх дітей додому, чи до парламенту, чи до "Укроборонпрому", коли інших хлопців мобілізовували на рік і більше.