Перший політик-гей Польщі Роберт Бедронь створив опозиційну партію «Весна»

11:54, 04.02.2019
Перший політик-гей Польщі Роберт Бедронь створив опозиційну партію «Весна»

Роберт Бедронь хоче кинути виклик нинішній політиці Польщі (фото: NovayaGazeta-UG.ru)

У Польщі колишній мер міста Слупськ та перший відкритий гей серед політиків країни Роберт Бедронь зареєстрував опозиційну до влади партію під назвою "Весна".
 
Про це пише DW.
 
Як повідомляється, в неділю, 3 лютого, на з'їзді у Варшаві він оголосив, що партія братиме участь у виборах до Європарламенту, які відбудуться 23-26 травня.
 
Роберт Бедронь також сказав, що хоче кинути виклик нинішній політиці Польщі і завоювати місця правлячої правої партії "Право і справедливість" (PiS).
 
"Немає місця для ненависті, ми досягли межі", - сказав він перед тисячами прихильників у Варшаві. - Нам потрібна весна, яка відновить цей похмурий ландшафт".
 
За словами політика, програма його партії заснована на трьох стовпах - людина, суспільство та держава. Вона передбачає, зокрема, відмову Польщі від видобутку вугілля до 2035 року, скорочення вирубки лісів та лібералізацію закону про аборти в країні.
 
Політик також виступає за заборону релігійних вчень у школах.
 
Партія відрізнятиметься від націоналістичної політики PiS і ринкової політики її головного суперника, "Громадянської платформи" (PO), сказав Роберт Бедронь.
 
Бедронь почав свою політичну кар'єру як активіст ЛГБТ у 1990-х роках. Його обрали до національного парламенту 2011 року і з 2014-го по 2018-й він обіймав посаду міського голови Слупська.