Поліція розслідує 6 справ щодо господарської діяльності НСТУ при Зурабі Аласанії

17:00, 05.02.2019
За період з 1 січня 2017 по 28 грудня 2018 року, коли достроково відсторонений Зураб Аласанія очолював Національну громадську телерадіокомпанію України, за фактом її господарської діяльності було заведено 6 кримінальних справ.
 
Про це йдеться у відповіді поліції на запит голови комітету з питань аудиту Наглядової ради ПАТ НСТУ, пише zik.
 
"... Згідно з даними слідчого управління ГУНП в Києві, за період з 01.01.2017 по 28.12.2018 за фактом господарської діяльності ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 6 кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 364 КК Україна і ч. 2,5 ст. 191 КК України ... Дані досудового розслідування підлягають розголошенню згідно з дозволом слідчого і прокурора в тому обсязі, в якому вони визнаються можливим", - сказано в документі.
 
Як відомо, що частина 2 статті 364 КК України - це "зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки". Частина 2 статті 191 КК України - "привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем". Частина 5 статті 191 КК України - "привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах або в складі організованої групи".
 
Як повідомляла "УМ", Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення. Таке рішення прийняла Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України.
 
Згодом з'явилася інформація, що Наглядова рада звинувачує Зураба Аласанію в тому, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент. Разом з тим, профспілка НСТУ заявила про факти зловживань з боку Зураба Аласанії.
 
Сам Зураб Аласанія очікує, що Наглядова рада переголосує питання щодо його відставки у відкритому режимі.