У Носачеві на Черкащині релігійна громада перейшла до Православної церкви України

20:05, 08.02.2019
У Носачеві на Черкащині релігійна громада перейшла до Православної церкви України

Релігійна громада Носачева проголосувала за перехід до Православної церкви України (фотографії: Віктор Кравченко)

На Черкащині ще одна релігійна громада перейшла до Православної церкви України - у селі Носачів Смілянського району. Це вже 12-та громада в Черкаській області.
 
Після того, як першою в цьому районі про перехід до ПЦУ оголосила релігійна громада села Костянтинівки, другою стала громада Носачева. 
 
"Сьогодні у нашому селі також відбулася визначна історична подія - релігійна громада прийняла рішення про перехід до Православної церкви України", - повідомив "Україні молодій" сільський голова Носачева Віктор Кравченко.
 
 
За його словами, парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де священиком отець Стефан, практично одноголосно визначилися з тим, аби перейти із юрисдикції УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України. 
 
"На загальних зборах громади в приміщенні церкви були присутні 51 прихожанин, зокрема, й 12 уповноважених, які напередодні здійснили опитування жителів нашого села та представляли їхні інтереси на зборах", - розповідає Віктор Кравченко.
 
Він каже, що під підпис напередодні було опитано 335 односельців і лише близько 20 з них не визначилися, або не мали бажання висловитися та проігнорували збори.
 
 
Враховуючи думку всіх бажаючих висловитися та присутніх на зборах громади й було прийнято рішення перейти до Православної церкви України.
 
"Протокол зборів оформлено. Чекаємо на офіційне переоформлення документів і дякуємо всім за власну позицію", - підсумовує сільський голова Носачеві Віктор Кравченко.
 
До речі, про своє бажання перейти до Православної церкви України заявила й громада сусіднього села Ротмістрівки. Там днями теж відбудуться збори релігійної громади.
 
Як повідомляла "УМ", раніше парафія святого мученика Стефана на Черкащині перейшла до Православної церкви України.