Ще 11 днів: Порошенко закликав «євробляхарів» розмитнити авто за пільгою

19:19, 12.02.2019
Ще 11 днів: Порошенко закликав «євробляхарів» розмитнити авто за пільгою

Президент наголосив, що залишилося 11 днів до завершення пільгового періоду розмитнення "євроблях" (фото: прес-служба президента України)

Президент України Петро Порошенко закликав власників автомобілів з іноземною реєстрацією скористатися останніми днями дії пільгового періоду для розмитнення. За його словами, це сприятиме не лише наповненню безпосередньо бюджету Пенсійного фонду, а й дозволить здійснити індексацію пенсій.
 
Про це Петро Порошенко сказав на нараді щодо підсумків роботи закону про легалізацію "євроблях", передає прес-служба президента України.
 
"Чому це так важливо для мене як для президента? Тому, що мова йде про наповнення Пенсійного фонду. Вже зараз 5 мільярдів гривень надійшли до Пенсійного фонду", - сказав він.
 
Президент також зауважив, що залишилося фактично 11 днів до завершення пільгового періоду розмитнення таких автомобілів. 
 
"Зараз темп іде хороший", - додав він.
 
Президент зазначив, що цей показник є значно вищим за той, що прогнозували експерти при плануванні надходжень до бюджету країни. За його словами, фахівці "при розрахунках показників бюджету були набагато більш обережними і песимістичними".
 
"Це дає можливість нам вирішити питання індексації тих пенсій, які не були проіндексовані у 2015-2016 роках в силу обставин - військових, бюджетних", - наголосив глава держави.
 
Нагадаємо, 23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 - про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації. Водночас президент звернувся до власників автомобілів на іноземній реєстрації, закликавши припинити акції протестів і зауваживши, що гроші від податків підуть на пенсії.