Кравчук виступає за жорстку позицію України щодо Білорусі

10:29, 05.09.2020
Кравчук виступає за жорстку позицію України щодо Білорусі

Перший президент України Леонід Кравчук оцінює події у Білорусі з власного досвіду.

Глава української делегації на переговорах ТКГ в Мінську Леонід Кравчук вважає адекватною нинішню реакцію української влади на те, що відбувається у Білорусі.

 

Втім, на його думку, якщо туди (у події в Білорусі – Ред.) втрутиться Росія, офіційному Києву потрібно буде зайняти більш жорстку позицію.

 

Як передає «УМ», про це Кравчук заявив під час ефіру ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» в ніч на суботу.

 

"На сьогодні діяльність української влади потрібно оцінювати як адекватну сьогоднішньої ситуації. Це зовсім не означає, що вона не може змінитися під впливом інших факторів, скажімо, більш активної участі в ситуації в Білорусі Росії - введення сил спеціального призначення або будь-якої іншої допомоги. Звичайно, тоді українська влада має зайняти більш жорстку позицію. Сьогодні наша позиція є демократичною", - заявив Леонід Кравчук.

 

Перший президент України зазначив, що Лукашенку буде дуже важко скласти повноваження після 26 років на посаді президента країни.

 

"Я з досвіду скажу так: 26 років влади Лукашенко зробили його таким, що у нього кожна пора тіла та мізків - це влада, він поза владою себе не бачить. Змістити диктатора після 26-річної диктатури дуже складно", - наголосив Кравчук.

 

Як повідомляла «УМ», у Білорусі з 9 серпня регулярно проходять масштабні мітинги проти оголошеної перемоги на них Олександра Лукашенка.

 

30 серпня білоруси привітали Лукашенка "з днищем" у день його 66-річчя: акція протесту зібрала більше 200 тисяч учасників. 

 

Тиждень тому Лукашенко продемонстрував свою войовничість: літав над акціями протесту на гелікоптері та вийшов з нього з автоматом у руках. Лукашенко також кинув на адресу протестувальників фразу «розбіглися немов щури»