Країна, зґвалтована мафією, корупцією і бюрократією

19:30, 22.01.2017

В Українському FB пройшла хвиля висловлювань лідерів громадської думки, які висловили свою позицію про імміграцію. Я спочатку не хотів нічого писати. Але потім мені здалося, що багато тих, хто пише, не розуміють Захід і чому люди їдуть.

 

Я більшу частину свого життя прожив за кордоном, а минулий рік – в Україні. Це дає мені певне право висловити свою думку.

 

На Заході зовсім інші правила гри. Тут у всіх рівні можливості, можна впасти і почати все з початку. Тут система працює на тебе, а не проти тебе. Тут є вибір юрисдикції і ти захищений з усіх боків правовою державою. Тут концентрація капіталу, ідей та розумних людей. Тут чесна конкуренція, яка змушує тебе рухатися і постійно знаходити в собі краще. Тут люди довіряють один одному. Тут приємно, зручно, вільно і цікаво жити.

 

Україна сьогодні – це за'їжджена і згвалтована мафією, корупцією, бюрократією, а тепер і війною, країна. В Україні атмосфера недовіри серед людей. Досягти успіху в Україні в таких умовах практично неможливо. Для цього немає ні економічних ні правових умов, і ті хто процвітають – або повинні грати в гру, навіть якщо частково; або знайшли спосіб обійти систему, працюючи поза системою і суспільством.

 

Люди їдуть з України в надії потрапити в середовище, де у них є чесний шанс. Якщо не у них самих, то хоча б у їхніх дітей. Для багатьох це жест відчаю; а для багатьох – прагматичний розрахунок. Чим раніше вони це зроблять, тим меншим на них буде відбиток хворого суспільства, менше поганих звичок і тим вищим їхній шанс досягти успіху на Заході.

 

У контексті безвізового режиму, на Заході дуже бояться величезної хвилі імміграції з України. Безвізовий режим передбачає процес його заморожування, якщо масова імміграція буде. А вона буде, якщо Українці не побудують собі систему в якій будуть умови для нормального життя. Для всіх 40+ мільйонів, а не для обраних, як це є сьогодні.

  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>

  • «Руський мір» інспірує в США неомаккартизм

    На берегах Потомаку не повинні забувати, як після другої світової війни Білому дому довелося долати поширення комуністичної ідеології колишнього СРСР створенням сумнозвісної комісії сенатора-республіканця ( ! ) Джорджа Маккарті із розслідування антиамериканської діяльності. >>

  • Чому Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу світу

    Позитивні лицеміри бідкаються через чергову надану США високотехнологічну допомогу Ізраїлю - і традиційно не бачать причин чому ж Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу найпотужнішої держави світу. >>