Так хто збирає гроші для Юрка Юрченка?

21:48, 08.01.2018

Останні дні українські таблоїди рясніють заголовками на кшталт «Юрко Юрченко просить у прихильників гроші», або ж до цього зводиться зміст статей, начебто взятий з меседжу самого фронтмена «Юркеша» на фейсбуці, опублікованого 4 січня …


Шановні журналісти, вас, перепрошую читати вчили? А уважно читатиі нічого не перекручувати?

 

Для тих, хто так і не зрозумів, що сталося, спробую розкласти все по поличках.


Почнімо з того самого скандального поста. Зі слів самого Юрченка, за які вхопилися усі і так рясно цитують:«Мій новостворений френд-клаб на гребні цієї хвилі запустив флеш-мобчик. Ану-ка, давай-ка, скинь-ка пару гривеньок для старіни Юркеша. В будь-який інший момент свого життя я був би проти, але тільки не зараз».

 

Що ж сталося насправді? А все дуже просто. Невдоволені результатами голосування на проекті Х-фактор люди, замість поширення нікому не потрібних петицій з вимогами «переголосування» чи «оголошення справжнього переможця» уже на другий день після оголошення результатів (тобто 31 грудня) вирішили самі відзначити свого переможця , який подарував їм незабутні емоції .

 

У багатьох країнах вже давно існує таке явище, як фандрейзінг, коли фани допомагають своїм улюбленим виконавцям /режисерам і т.д . збором коштів на запис дисків, пісень, зйомки кліпів та цілих фільмів.

 

У коментарях у групі фан-клубу F.C. «Yurcash / Юркеш» протягом 30-31 грудня прозвучала не одна, не дві, а більше сотні пропозицій на тему «А давайте самі зберемо той горезвісний мільйон... Скинемося, хто скільки може».

 

Адміністрація клубу пішла назустріч, отримала згоду на публікацію реквізитів рахунку Юрка Юрченка, й надала фанам й просто небайдужим до долі українського року (й у цілому – музики й культури) зробити добру справу.

 

Цитата: «Адміністрація фан-клубу F.C. «Yurcash/ Юркеш», отримуючи від вас, шановні фанати, безліч пропозицій, повідомлень та коментарів щодо збору коштів для відновлення справедливості, яка, на жаль, не відбулась на шоу Х-Фактор, вирішила опублікувати даний заклик.

 

Ми всі жадаємо якісної української музики, ми знайшли гурт, який полюбили, який хочемо бачити та чути. Чому б нам не стати трохи інвесторами цього? Гадаємо, що зараз на хвилі невдоволення результатами голосування, ви охоче допоможете.


У нас залишилась надія лише на добрих, щедрих людей, які щиро вболівають за долю українського гурту.

 

P.S.  Акція з відновлення справедливості не має часових обмежень та діє до тих пір, поки не буде оголошено про її завершення».

 

Цей пост у групі F.C. «Yurcash / Юркеш» було опубліковано на вечір 1 січня. Пост Юрка, де він пояснює свою позицію і підтверджує, що це саме його карточка, - через чотири дні.


Що це означає? Тільки одне: люди самі вирішили відновити справедливість, люди знайшли адекватний спосіб для цього і вмовили музиканта прийняти цю допомогу. Скажу чесно: це було непросто, але нам вдалося його переконати. Ось слова Юрка з того самого посту: «В мене тріщить телефон, фейсбук і вайбер від пропозицій фінансової допомоги з України та за кордону. Це не моя ідея, і я не буду більше ВАС стримувати, бо ця ЛЮБОВ взаємна!!!».

 

Я можу припустити, чому піднялася така хвиля ненависті. Тому що це рішення сплутало усі плани в нашому договорняковому шоу-бізнесі, де, як писав Юрко, продюсери масово клепають «буратін», і їм потрібні не Особистості, а саме «буратіни».

 

Але разом з тим, це ПЕРШИЙ в історії української музики випадок, коли продюсером гурту стане НАРОД!!! А це шанс нарешті отримати свою, якісну українську музику, незалежну від усіх течій, які досі визначали, хто і за які гроші має бути зіркою.

 

Організувати збір коштів – це була наша ідея, і моя, зокрема.  Ще раз повторюю – не Юркова, а наша. Тих, хто втомився від неякісного безкультурного (а до того ж ще й проросійського й зрадянщеного) продукту, яким нас постійно годують різноманітні телеканали та радіостанції. Ми хочемо мати іншу музику. І вона в нас буде.Бо народ САМ вирішив стати «колективним продюсером» якісного україномовного рок-гурту «ЮРКЕШ». Інедаремно один з таблоїдів назвав цю акцію«НАРОДНИМ ПРОЕКТОМ».

 

І наостанок. Тим, хто так і не зрозумів, чому фронтмен «Юркешу» надав свої банківські реквізити? Усе до банальності просто: щоб люди знали, що рахунок саме Юрія, а не «лівого дядька». І що кошти підуть за призначенням: людині, якій вони довіряють і творчість якої їм подобається.

 

На цьому у мене все.

 

Дякую за увагу.

 

Народ. В моїй особі.