Син В'ячеслава Чорновола нагадав про загибель батька новими фото

13:20, 26.03.2017
Син В'ячеслава Чорновола нагадав про загибель батька новими фото

Зустріч у Кіровограді

На 18 річницю загибелі в автомобільній катастрофі під Борисполем Тарас Чорновіл нагадав про свого батька, виклавши фото останніх днів життя В'ячеслава Чорновола.

"Пропоную невеличку данину пам'яті у фото цих двох діб 25-26 березня 1999 року. Більшість із цих фото ніде не публікувалися, деякі поширювалися дуже обмежено", - написав Тарас Чорновіл.

Він показав фото останньої зустрічі В'ячеслава Чорновола із громадою Кіровограда, а також святлини із місця автомобільної аварії на Бориспільській трасі.

"Далі кілька знимок з місця трагедії, зроблених уночі під час перших слідчих дій, коли батько ще залишався в розбитій автівці. І фотографії наступного ранку: розсипана пшениця на узбіччі, чіткі сліди розвороту КАМАЗу й гальмування батькового авто", - описує фото Тарас Чорновіл.

Він вважає, що смерть В'ячеслава Чорновола розділила не лише його життя, а й історію України на "до" і "після". І при цьому нарікає, що українці почали забувати про свого лідера.

"Біля могили на Байковому кладовищі нас було може з десяток. Та воно й краще, понапіарювалися вже на його імені", - написав про роковини Тарас Чорновіл.

Син попросив просто подивитися на знімки В'ячеслав Чорновола та згадати, яким він був.

Нагадаємо, засновник Руху за перебудову В'ячеслав Чорновіл - журналіст, правозахисник та політв'язень, який провів багато років у радянських таборах.

Він був одим із ініціаторів Декларації про державний сувернітет України в серпні 1991 року, а загинув, розбившись в автівці майже о півночі 25 березня 1999 року під час президентської передвиборчої кампанії.

Причини аварії, у якій не вижив Чорновіл, досі викликають дискусії в суспільстві.