У Києві показали головну сцену Євробачення (фото)

10:03, 21.04.2017
У Києві показали головну сцену Євробачення (фото)

Дизайн проекту

У Києві завершили монтувати головну сцену Євробачення у Міжнародному виставковому центрі.

Її розпочнуть тестувати у п'ятницю, 21 квітня.

"Усі будівельно-монтажні роботи для сцени завершені. Зараз ми очікуємо на реквізит від кількох країн-учасниць. Це маленькі, але надзвичайно важливі деталі і для делегацій, і власне для телевізійного шоу. Вже зовсім скоро розпочнуться репетиції зі статистами для перших трьох країн-учасниць", – зазначив виконавчий продюсер Євробачення-2017 Павло Грицак.

При цьому організатори зазначили, що у МВЦ щоночі працює команда, яка програмує освітлювальні прилади та відеооформлення для пісень всіх 42 конкурсантів. І до 21 квітня буде завершено програмування останніх 9 номерів.

"Завтра буде надзвичайно важливий день, і ми з радістю на нього чекаємо. Вперше усі технології запрацюють як одне ціле. Уже повністю готова основна сцена і сцена Б, а також усе освітлювальне, звукове та відеообладнання. На місці розташовано 20 камер. І завтра ми все зведемо, аби пересвідчитися, що все працює належним чином", – зазначив директор з виробництва "Євробачення" Ола Мельциг.

Сцена вражає технологіями та обладнанням.

"Неймовірне поєднання світлодіодних екранів, прожекторів, керованих приладів. І в центрі цієї конструкції буде падати та підніматися камера, яка дозволить отримати погляд зверху", - розповів менеджер з телевиробництва Роман Керик.

Якщо простіше, вся конструкція –  майже суцільний екран. Навіть підлога. Тут стільки світла, що вистачить зробити електронезалежним велике село. А довжини кабелів, задіяних у процесі, достатньо, щоб кинути їх від Києва до Черкас - а це понад 180 кілометрів, коментують організатори.

"УМ" зібрала фотогалерею, що покаже, як створювали "головну сцену країни Євробачення" від дизану проекта до готового рішення.