У Москві затримали 10-річного хлопчика за читання «Гамлета» (відео)

10:32, 27.05.2017

У центрі Москви поліцейські 26 травня затримали 10-річного хлопчика, який читав поему Шекспіра "Гамлет".

Про це виданню "Медіазона" розповів батько дитини Ілля Скавронскі, відео інциденту однією із перших у Facebook опублікувала Люся Штейн.

За словами Скавронскі, його дружина і син гуляли поблизу Арбата. На вулиці Воздвиженка хлопчик став декламувати перехожим фрагменти з "Гамлета" Вільяма Шекспіра, в цей час його мачуха перебувала від нього в 20-25 метрах.

"Дружина сиділа, читала книгу, а дитина декламувала "Гамлета". Під'їхав наряд міліції, про щось вони розмовляли без її участі. Потім скрутили його, є відеозапис того, що відбувалося. Стали заштовхувати — вона підійшла, намагалася перешкодити цьому", — розповідає батько дитини.

Через те, що з хлопчиком була не його біологічна мати, поліцейські вказували жінці, що вона для хлопчика ніхто, а дитина перебувала без нагляду та займалася жебракуванням.

При затриманні поліцейські поводилися грубо і матюкалися, на відео чутно ненормативну лексику.

В результаті спроб його дружини перешкодити затриманню сина, їй порвали одяг та розбили планшет.

Батько дитини пояснює, що, декламуючи вірші, його син не жебракував: "Він займається театральною діяльністю. Для нього ці виходи на вулицю — це боротьба з комплексами".

Він додав, у приватній розмові заступник начальника ОВС пригрозив йому можливим затриманням дружини за звинуваченням в нападі на співробітників поліції.

Ілля Скавронський зазначає, що у поліції говорять, що забрали дитину за жебрацтво.

У відділенні інформаційного реагування МВС Москви повідомили RTVi, що хлопчика затримали, бо він був сам і підходив "то до однієї машини, то до іншої".

Скавронські не вперше з'являвся на Арбаті, де читав Шекспіра. Відео з його участю 7 травня опублікував журналіст Олександр Мінкін.