Розваги монархів: у Лондоні відсвяткували «офіційний День народження королеви» (фото)

10:18, 18.06.2017
Розваги монархів: у Лондоні відсвяткували «офіційний День народження королеви» (фото)

Британська монарша родина у Лондоні відсвяткувала "офіційний день народження королеви", який запам'ятався з одного боку щирою і відкритою реакцією наймолодших спадкоємців престолу на свято, а з іншого - дещо похмурим настроем на тлі терактів, що відбулися в останні тижні.

В офіційному зверненні королеви, оприлюдненому з нагоди її офіційного дня народження, сказано:

"Сьогодні, за традицією, святковий день. Однак цього року важко не помітити, що настрої нації – вкрай похмурі. За останні місяці країна пережила низку жахливих трагедій".

Нагадаємо, вернення британського монарха оприлюднене за кілька днів після трагічної пожежі у 24-поверховому будинку в Лондоні та на тлі трьох терактів, які відбулися у країні за останні місяці та забрали життя десятків людей. За день до святкувань кололева Єлизавета ІІ зустрілася із родинами жертв терактів та пожежі.

Варто відзначити, що офіційний день народження кололеви - свято дещо символічне та не збігається зі справжнім днем, коли Єлизавета ІІ з'явилася на світ. Дату для святкування найчастіше призначають на першу-другу, зрідка третю, суботу червня, коли у Лондоні гарна погода, інформує ВВС.