Опубліковані перші вражаючі кадри українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня» (відео)

21:16, 18.07.2017

Творці українського мультфільму "Мавка. Лісова пісня" опублікували тизер, що доводить - анімацію недаремно визнали на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie найперспективнішим проектом.

Прем'єра двохвилинного ролика відбулася в рамках щорічного кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, інформує УНІАН.

В основі сюжету – драма-феєрія Лесі Українки.

"Чарівний світ давнього лісу, неймовірні пригоди та фантастичні герої, про яких скоро дізнається весь світ! Мавка – душа лісу, вона – сама природа, складна і суперечлива: може бути ніжною і люблячою, може бути лютою і гнівною, але головне - завжди прагне до миру і гармонії. Історія про магічну силу кохання, яке об’єднує, рятує та дарує життя", - описують мульфільм в анімаційній студії Animagrad (FILM.UA Group).

Над сценарієм мультфільму працювали фольклористи з Київського національного університету імені Тараса Шевченка та етнографи Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара".

Вони допомагають знімальній групі візуально точно передати давні українські обряди, міфи і легенди. Саундтрек до мультфільму створив відомий український фолк-гурт "ДахаБраха". Проект "Мавка. Лісова пісня" рік тому виграв конкурс Держкіно і отримав фінансову підтримку від держави. Прем'єра анімаційної картини запланована на кінець 2019 року.

Нагадаємо, пітч мультфільму (коротке візуальне представлення) на Cartoon Movie на думку експертів став кращим із 50 претендентів.

"Мавка. Лісова пісня" отримала схвальні відгуки провідних аніматорів світу, зокрема від The Walt Disney Company.