У селі Червоне на Львівщині перезахоронили останки 23 воїнів дивізії «Галичина» (фото, відео)

09:49, 25.07.2017
У селі Червоне на Львівщині перезахоронили останки 23 воїнів дивізії «Галичина» (фото, відео)

Останки воїнів 14-ї гренадерської дивізії Ваффен СС "Галичина", які загинули у боротьбі з радянськими військами у липні 1944 року, віднайшли та перезахоронили на території Цвинтаря вояків дивізії зброї СС Галичина та 1-ї Української Дивізії УНА "Галичина" у селі Ляцьке-Червоне Золочівського району Львівської області.

Перепоховували загиблих із військовими почестями. Священники провели панахиду за душами загиблих вояків.

Віддати шану полеглим прийшли ветерани-дивізійники, духовенство, представники молодіжних організацій, громадськість.

"У 21-му столітті зброєю, силою і великими жертвами гартується нове українське військо, яке здатне не тільки зупинити агресора, але й повернути окуповану територію. І назавжди міцно стати на наших кордонах – кордонах незалежної суверенної соборної України. Наші сьогоднішні герої плекають славу поколінь, вони увібрали в себе всі перемоги українців. Ми мусимо шанувати своє військо, свою державу, нашу історію", - процитували у прес-службі очільника Львівської ОДА Олега Синютку.

Захоронення загиблих у роки Другої Світової війни вояків української дивізії "Галичина", радянської Червоної армії, німецького «Вермахту" відбувається завдяки Товариству пошуку жертв війни "Пам’ять" та КП "Доля".

Вони проводять польові дослідження та розкопки на території Золочівщини, щоб кожен загиблий, по можливості, перестав бути безіменним солдатом без могили та вшанування.

При розкопках на місці поховання загиблих військових із "Галичини", були знайдені різноманітні артефакти, що допомагають більше дізнатися про загиблих.