Kozak System на ШеФестi закликав бути вдячними воїнам АТО (фото)

14:07, 13.08.2017
Kozak System на ШеФестi закликав бути вдячними воїнам АТО (фото)

Фото Марії СУЛИМИ та з ФБ-сторінки "ШеФесту" в Facebook. 

 

 

Дводенний четвертий Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест" стартував у Моринцях на Черкащині в суботу, 12 серпня.

 

Цього року за кількістю відвідувачів фестивалю, напевно, перевершено минулорічну цифру - 4 тисячі. Охочі наблизитися до постаті Українського Генія на землі, де минуло його дитинство, з’їхалися звідусіль. Найстаршій гості «ШеФесту» - 2017 – 77 років,  Любов Андріївна приїхала з Харківщини.

 

Про це повідомляє видання «Україна молода», яке є інформаційним спонсором «ШеФесту».

 

Хедлайнерами цьогорічного фестивалю стали музиканти Kozak System. А ще для слухачів виступили гурти Мотор’Ролла (другий хедлайнер), Vivienne Mort, «Веремій», «КораЛЛі», «Проти Течії», «Мрія Життя», «САД».

 

Цікаво, що лiдер гурту Kozak System Iван Леньо під час виступу нагадав зі сцени учасникам «ШеФесту», що проводити фестивалi, веселитися i мирно жити ми можемо завдяки тому, що украiнськi воiни боронять нашу незалежнiсть на сходi краiни. Саме тому маємо бути вдячними захисникам України

 

Фестиваль має 12 локацій: на Просвітницькій галявині науковці і краєзнавці говорили про кохання Кобзаря, наддніпрянський діалект, яким він говорив і писав, а також про  образ Тараса Шевченка в процесах української революції 1917 - 1921 років.

 

На театральній сцені -  перфоманс за творчістю Тараса Шевченка «Чужі сни» від  Київського аматорського театру «Щ.Е.К» та вистава «Полусмак останнього кохання»  Театру української традиції «Дзеркало».

 

Василь Шкляр , «батько українського бестселера», презентував роман про УПА  «Троща».

 

У ніч із суботи на неділю дивилися українське кіно: «Спадок нації», повнометражний документальний фільм, що має гасло «Вишити, щоб вижити»; художні стрічки «Гніздо Горлиці» і «Моя бабуся Фанні Каплан». Майже до ранку тривав  і поетичний батл та виступи музичних гуртів у проекті «Нічна акустика».

 

Діти займалися живописом і плетінням на майстер-класах, гралися в ігри XIX століття.