В Очакові американські спеціалісти приступили до будівництва військово-морської бази (фото)

14:11, 14.08.2017
В Очакові американські спеціалісти приступили до будівництва військово-морської бази (фото)

В Очакові розпочалося будівництво військово-морської бази ВМС України, до створення якої залучили американських спеціалістів.

Фото із будівництва публікує видання Inforesist.

Церемонія закладання першого каменю відбулася 25 липня.

Наразі споруджується фундамент майбутніх будівель, що мають стати сучасним комплексом для українських морських піхотинців.

У той же час, американський батальйон мобільного будівництва перебуває в Україні із квітня 2017 року.

"Центр морських операцій" є одним із трьох проектів, які наразі будуть впроваджуватися силами морських піхотинців США в Очакові.

Завдання Центру - бути місцем, де плануватимуть та з якого командуватимуть майбутніми військовими навчаннями, які проводитимуться в Україні.

Крім оперативного центру ВМС України, військові США побудують ремонтну майстерню для катерів і контрольно-пропускні пункти на периметрі охорони бази.

Будівництво бази із залученням американських спеціалістів збурило російських можновладців та пропагандистів. Заступник голови комітету Ради Федерації Росії з оборони і безпеки Франц Клінцевич назвав будівництво в Очакові поблизу гирла Дніпра та тимчасово окупованого Криму "провокацією з боку ВМС США".

Будівництво оперативного центру ВМС України на військово-морській базі в Очакові інженерними підрозділами США повністю відповідає чинному законодавству України, пише у Facebook голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фриз.

На її думку, законопроект дозволив чітко встановити курс України на отримання членства у Північноатлантичному Альянсі.

"Хочу нагадати Францу Клінцевичу, що позаблоковий статус було скасовано Україною незабаром після анексії Криму і початку російської агресії на Донбасі. Така необхідність викликана багаторічною політикою РФ, спрямованою на знищення української незалежності і суверенітету, а з 2014 року - веденням неоголошеної війни", - наголошує Ірина Фриз.