Кримські татари відтворять у фільмі-казці реалії Криму ХVIII століття (відео)

16:28, 02.09.2017

Студія Qaradeniz Production вирішила екранізувати традиційну кримськотатарську казку "Хидир-Дід". Під час зйомок особливу увагу звернуть на деталі, щоб відтворити побут предків у XVIII столітті.

Про це повідомляє у Facebook cпільнота Crimean Tatars.

"У кримських татар багато прекрасних і добрих казок, але жодна із них досі не була екранізована. Цю прогалину вирішила заповнити кримська студія Qaradeniz Production. Вона приступила до масштабних зйомок художнього фільму-казки "Хидир-деде", - ідеться в повідомленні.

Зйомки нового фільму відбуваються в Бахчисараї, Євпаторії, Сдуаці, Щасливому та на Великому Каньйоні. їх розпочали із традиційного розбивання тарілки об камеру та молитви.

Продюсерка студії Ельнара Іслямова зазначає, що творці фільму зібрали сотні старожитностей, щоб до дрібниць відтворити побут. У ньому також покажуть взаємодію між різними поколіннями в родині. Для цього запросили консультантами істориків.

Сценарій написали Ліля буджурова та Олекса Гайворонський.

"Головна ідея фільму - показати нашу культуру", - каже головний режисер картини Длявер Дваджиєв.




Як повідомляла "УМ", студія Qaradeniz production до Дня кримськотатарського стягу у серці окупованого півострову зняли кліп на пісню "Байракъ" ("Прапор").