В Одесі побилися охоронці міськради та мітингувальники через табір «Вікторія» (фото, відео)

09:58, 17.09.2017
В Одесі побилися охоронці міськради та мітингувальники через табір «Вікторія» (фото, відео)

Надвечір 16 вересня під будівлею міської ради Одеси зібралися батьки дітей, чиї діти відпочивали у таборі "Вікторія" та небайдужі активісти, які спробували увійти до бо міськради, але їм на заваді стала муніципальна охорона.

Розпочалися сутички близько 19:00. Сторони конфлікту заспокоювали бійці Національної гвардії та поліції сльозоточивим газом, очевидці також чули вибух світлошумової гранати.

Про події під Одеською міською радою повідомляє видання "Думская", яке опублікувало фото із місця подій.




"Була жорстка бійка між муніципалами і патріотами. Їх розняли бійці Нацгвардії, які відокремили сторони одна від одної. Щось кинули в начальника ГУНП генерала Головіна. Всі кашляють через газ", - пише одеське видання.




Пізніше стало відомо, що Головін пообіцяв комітету батьків зустріч з губернатором Максимом Степановим у неділю.

Близько 20:20 до активістів вийшов віце-мер Андрій Котляр.

Активісти поговорили з віце-мером Котляром і прийняли рішення прийти завтра на зустріч в ОДА, якщо там будуть Труханов і Цвірінько (профільний, "гуманітарний", заступник, який повинен був піти у відставку разом з Буйневич). Також вони збираються відвідати апаратну нараду в мерії в понеділок.

"Думская" також повідомляє, що поки тривали сутички обурених халатністю чиновників містян та силовиків, під мерією партія "Рух нових сил", яку очолює Міхеїл Саакашвілі, спробували встановити намети.




Нагадаємо, в ніч на 16 вересня спалахнув в Одесі дитячий муніципальний табір "Вікторія". У результаті пожежі загинуло трьоє дівчаток. Виявилося, що на протипожежну сигналізацію в таборі за документами витратили 11 мільйонів гривень, але в ніч трагедії вона не працювала, а дерев’яний житловий корпус майже миттєво вигорів вщент.