Петро Порошенко хоче, щоб генеральний секретар НАТО виріс в ліцеї Богуна (відео)

10:50, 14.10.2017

На Софійській площі у Києві до Дня захисника України відбулася церемонія присяги на вірність майбутніх офіцерів Київського військового ліцею імені Івана Богуна, на якій Президент україни Петро Порошенко висловив сподівання, що серед ліцеїстів - майбутній Генеральний секретар НАТО.

"Нема жодного сумніву, що серед цих не за віком змужнілих підлітків стоять майбутні офіцери і генерали, посли та міністри. І можливо навіть - генеральний секретар НАТО, бо Україна обов’язково стане членом Альянсу!", - сказав він.

Представляв ліцеїстів перед Президентом заступник начальника ліцею полковник Дмитро Акутін. Спостарігали за маршем "Богунців" начальник ліцею, Герой України, Ігор Гордійчук, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, депутати та мінісри, а, найголовніше батьки та рідні ліцеїстів.

Текст присяги зачитав ліцеїст 10 класу Данило Маковей.

"В цей пам’ятний день, перед усім українським народом, перед своїми батьками, усім найсвятішим і найдорощим, святою землею нашою українською, від берегів старого Дніпра-Славутича, від стародавніх веж і сучасних новобудов древнього і вічно молодого Києва, під святі передзвони Софії, хай гордим птахом летить над широти України голос нашої урочистої клятви", - сказав юнак, згадавши про військову славу захисників України від Київської Русі і дотепер.




Понад три сотні юнаків та дівчат поклялися готувати себе до військової служби та захищати українську землю від нападників.