Аварія у Харкові: водійка Олена Зайцева ридала у суді (фото)

14:00, 20.10.2017

Дочку харківського бізнесмена, 20-річну Олену Зайцеву, яка кермуючи позашляховиком Lexus, збила на смерть 5 людей на пішохідному тротуарі у центрі Харкова, доставили до Київського райсуду обласного центру в п’ятницю.

 

Суд має обрати підозрюваній у смертельній аварії міру запобіжного заходу. Засідання заплановано на 14:00.

 

Про це повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко у Facebook.

 

«Прокуратура і поліція наполягатимуть на обранні міри запобіжного заходу у вигляді перебування під вартою на період слідства, щоб упередити спроби ухилитися від відповідальності за скоєне», - написав пан Герещенко.

 

Депутат роз’яснює, що за даною статтею обвинувачення суд може відмовити в арешті підозрюваної і обрати їй міру запобіжного заходу у вигляді застави чи домашнього арешту.

 

«Але суспільство таке рішення суду не схвалить і не підтримає», - попереджає Антон Геращенко.

 

Перед цим депутат повідомив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову, коли сталася аварія. Це засвідчує відео з інших камер спостереження, яке опинилося у розпорядженні слідства. Тому правоохороці розушукують водія іншого авто, який влаштував перегони із Зайцевою.  

 

 

Водночас, журналісти повідомляють із зали суду, що Зайцева почала плакати на лаві підсудних ще до приходу судді. На запитання преси, чи визнає вона свою провину Зайцева відповіла: "Ні!". 

 

 

Як повідомляла «УМ», пізно ввечері 18 жовтня в центрі Харкова на вулиці Сумській сталася масштабна аварія: на пішохідний тротуар вилетів позашляховик Lexus внаслідок чого загинуло п’ятеро та постраждало шестеро людей.

 

Дві сестри – Оксана Євтеєва і Діана Берченко перебувають у реанімації, у стані коми, за їхнє життя борються лікарі.

 

Поліція оприлюднила прізвища жертв аварії в Харкові. Експертиза не виявила алкоголю в крові 20-річної дівчини-водія Олени Зайцевої. Прокуратура повідомила їй про підозру, тоді як дівчина відмовилася давати свідчення.