Авдіївку обстріляли з «Градів» (відео)

10:11, 06.11.2017

Бойовики терористичної ДНР випустили майже 250 реактивних снарядів зі системи залпового вогню "Град" по місту Авдіївка та селищу Опитне під окупованим Донецьком протягом минулої неділі.

 

Про це повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook.

 

"Під удар з "Градів" практично одночасно потрапили населені пункти Авдіївка та Опитне. По Авдіївці російськими найманцями було випущено 137, а по Опитному – 110 реактивних снарядів", - йдеться у повідомленні.

 

Водночас у штабі АТО не навели інформації про руйнування чи жертви внаслідок обстрілів.

 

"Цинічно порушуючи Мінські домовленості, незаконні збройні формування окремих районів Донецької області в черговий раз ставлять під загрозу життя мирних жителів", - зазначили у прес-центрі.

 

У ніч на понеділок окупанти били по південно-східних околицях Авдіївки з 82-міліметрових мінометів та великокаліберних кулеметів.

 

Загалом минулої неділі, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир’я, 2 бійців ЗСУ отримали поранення.

 

"Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО зберігала тенденцію до загострення. Російсько-окупаційні угруповання усупереч усім мирним домовленостям продовжили обстріли позицій української армії із використанням важкого озброєння, яке не повинно знаходитись на лінії розмежування", - повідомляє прес-центр штабу АТО у понеділок.

 

На луганському напрямку під вогнем ворожих мінометів калібру 120 міліметрів опинились наші укріплення біля Новотошківського, а 82-міліметрових та озброєння БМП – захисники Новоолександрівки.

 

На приморському напрямку загарбники застосовували протитанкові гранатомети у районі Водяного.

 

Сили АТО 14 разів відповідали ворогу із піхотного озброєння.