Порошенко неочікувано для новопризначених суддів Верховного суду заспівав гімн (відео)

13:57, 11.11.2017

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення 113 членів Верховного суду. Урочиста церемонія складання присяги розпочалася із виконання гімну України а капела, яке розпочав Петро Порошенко.

Він зайшов до зали, зупинився, та неочікувано, без оголошення розпорядників, почав співати гімн України.

"Сьогодні новообрані судді Верховного Суду склали присягу перед Народом України. Це велика честь і відповідальність для кожного з них – ухвалювати остаточне рішення іменем України. Вірю, що нова генерація суддів виправдає покладену на них відповідальність", - зазначив Президент України про призначення нових суддів.



"Уперше новий Верховний Суд сформований на основі конкурсу – безпрецедентного та унікального, відкритого та прозорого. Кожний четвертий суддя оновленого Верховного Суду – адвокат чи науковець. Вони матимуть шанс побудувати нову систему правосуддя - керуючись українськими законами та європейськими стандартами й цінностями", - відзначив Петро Порошенко.

Він нагадав, що на черзі – ухвалення ще низки законів про зміни в системі правосуддя: закону про антикорупційний суд, про адвокатуру, про правову освіту, тощо.




Нагадаємо, Петро Порошенко недноразово заявляв про відкритість та прозорість конкурсу на посаду до Верховного суду, а також висловлював сподівання, що новообрані представники - судді новго покоління. при цьому активісти зазначають, що до складу оновленого Верховного суду увійшли особи, які відправили за ґрати Генерального прокурора Юрія Луценка.