На Закарпатті у власників «приватного кордону» знайшли наркотики в ході спецоперації (фото)

15:05, 16.11.2017

На закарпатті в ході масштабної спецоперації правоохоронці різних відомств провели понад 100 обшуків та вилучили наркотики у власників приватних земельних ділянок на кордоні.

Про спецоперацію із застосуванням гелікоптерів та броньованої техніки повідомляє Державна прикордонна служба.

"Державна прикордонна служба України спільно з підрозділами СБУ та військовою прокуратурою проводить масштабну операцію на Закарпатті. Основна мета – нанесення суттєвого удару по організаторам незаконної діяльності на державному кордоні України. До операції залучена прикордонна техніка, у тому числі броньована, та прикордонна авіація", - ідеться в повідомленні.



Як розповів УНН військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк. всього відбулося понад 100 обшуків. у ході яких є затримані.

"Військовою прокуратурою західного регіону спільно з Державною прикордонною службою на даний час проводяться в рамках розслідування кримінального провадження понад 100 обшуків з метою документування протиправної діяльності організованої групи, яка причетна до незаконного відчуження земель прикордонної смуги, а також займалася організацією протиправного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів як на території України, так і за її межами з використанням цих земельних ділянок, які були наближені до прикордонної смуги", - розповів він.

За словами О.Сенюка, до цього слідчих дій залучено більше ніж 300 як прокурорсько-слідчих працівників, так і оперативних підрозділів, а також близько 70 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

"Слідчі дії наразі тривають. Є вже певні результати: вилучили значні обсяги особливо небезпечного наркотичного засобу в одного з фігурантів", — уточнив прокурор.

Він додав, що обшуки відбуваються як у приватних оселях, так і суб’єктів підприємницької діяльності, які можуть бути причетними до заволодіння цими земельними ділянками, а також до виготовлення і розповсюдження наркотичних засобів.



Закарпатське видання Рrozak.info повідомляє, що в ході спецоперації затримано вже понад 20 осіб.

"Скоріше за все, затримання авторитета Аттіли Горвата також було проведене в рамках цієї спецоперації, бо саме його родині належали приватизовані вздовж кордону земельні ділянки", - відмічає видання.

У той же час, РБК-Україна з посиланням на власні джерела спросовує інформацію, що Аттіла Горват на прізвисько "Докі" був затриманий, хоча обшуки в його будинках підтверджують.

Нагадаємо, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Україна не контролює близько 150 кілометрів кордону, бо ця земля була передана в приватну власність. Військова прокуратура підтвердила факт передачі земельних ділянок на кордоні та те, що деякі з них досі перебувають в приватній власності і засаджені кукурудзою, яка обмежує огляд території. Прикордонники відразу після появи інформації про "приватний кордон" відразу заявили, що мають безперешкодний доступ до всіх ділянок кордону на Закарпатті.