У Києві та регіонах та відбулися смолоскипні марші до дня народження Бандери (фото, відео)

11:03, 02.01.2018
У Києві та регіонах та відбулися смолоскипні марші до дня народження Бандери (фото, відео)

У Києві, Слов’янську, Львові, Сумах, Тернополі, Полтаві та інших містах відбулася Смолоскипна хода до 109-річчя від дня народження Степана Бандери.

Про це повідомляють активісти у соцмережах та місцеві журналісти.

Загалом в Україні з нагоди річниці народження Бандери відбулися 57 масових заходів у 21 регіоні. У них взяли участь близько 6,5 тис. осіб, повідомило керівництво Нацполіції. Конфліктів і сутичок зафіксовано не було.

Організатори акцій у різних регіонах України - ВО "Свобода", "Правий сектор" і "Національний корпус".

Марш в Києві зібрав декілька сотень людей, у регіонах на акції приходили, за різними повідомленнями, від декількох десятків до 500-800 осіб.






Степан Бандера - один із символів української національно-визвольної боротьби в часи Другої світової війни та радянської окупації після перемоги над нацистами. Після розколу Організації українських націоналістів - голова Проводу ОУН-Б.

В радянський час, як і в сучасній російській пропаганді, штамп "бандерівець" - одна із найжорсткіших форм звинувачення в українському націоналізмі. Його ім’я - один із символів боротьби за незалежність України.

Степан Бандера народився у 1909 році на Івано-Франківщині, а був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським у Німеччині в 1959-му. 

(фото ВО "Свобода"/Facebook, Павло Паламарчук/ZAXID.NET, poltava.depo.ua