У Запоріжжі знайшли зброю і медалі «Патріот Росії» у бодігардів УПЦ МП (відео)

21:21, 12.01.2018

Співробітники СБУ провели обшуки у представників організації "Союз православний Радомир", які надавали охоронні послуги Запорізькій єпархії УПЦ МП, де розгорівся скандал з відспівуванням дворічної дитини.

 

Обшуки відбулися у Запоріжжі у четвер, повідомляє прес-центр СБУ в п’ятницю.

 

Під час обшуків оперативники спецслужби вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість набоїв, медалі "патріот Росії", проросійську символіку вказаної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

 

 

"Попередньо встановлено і задокументовано, що ГО "Радомир" надавала так звані "охоронні послуги" Запорізькій Єпархії Української православної церкви", – йдеться в повідомленні СБУ.

 

За даними слідства, «окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних та міжконфесійних конфліктів».

 

«Вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України», – наголошують в СБУ.

Зауважимо, 11 січня прокуратура Запорізької області порушила справу у зв'язку з відмовою священиків УПЦ МП відспівувати 2-річного хлопчика, на якого 31 грудня упав самогубець.

 

Також правоохоронці розпочали в Запоріжжі розслідування фактів вчинення окремими представниками УПЦ МП та ГО "Союз православний "Радомир" умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, а також образу почуттів громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями (провадження, відкрите за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України).

 

Розслідування доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

 

У зв’язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Нацполіція спільно з Нацгвардією перейшли на посилений режим чергування церковних об’єктів.

 

По всій Україні під стінами храмів УПЦ Московського патріархату тривають акції громадськості з хештегом #принесиляльку, на яку священики часто реагують агресивно