Під Верховною Радою мітингувальники запалили шини та прапор Росії (відео)

12:28, 16.01.2018

Під Верховною Радою учасники акції "Рух визволення", які із 17 жовтня живуть в наметах під парламентом, підпалили шини та прапор Росії.

Про це повідомляє "Українська правда".

Один з активістів, який назвався Зоряном, колишнім бійцем батальйону "Донбас", розповів журналісам, що акцію з підпалу влаштував "Рух визволення". Учасники цього руху, за його словами, є ветеранами кількох батальйонів з АТО, які раніше блокували торгівлю з ОРДЛО.

Протести мітингарів зі спалюванням прапора Росії викликало те, що закон про деокупацію Донбасу, який мають голосувати у Верховній Раді, нібито дозволяє відновити блоковану торгівлю з окупованими територіями ОРДЛО, припинення чого взимку 2017 року вимагали активісти.

Коли мітингарі підпалили три шини, правоохоронці намагалися завадити розповсюдження вогню під стінами парламенту.

На відео з місця подій помітно, що мітингарі обступили палаючі шини.

У результаті, між правоохоронцями та мітингарями сталася сутичка. За попередньою інформацією, постраждав один поліцейськи, а одного мітингаря затримали.

За словами кореспондента "Радіо Свобода", під час сутички було видно, як летіла бруківка у вікна транспорту правоохоронців.

Також ситуацію під парламентом прокоментували медики Червоного хреста, які чергують на місці подій. За їхніми словами, кілька людей скаржилися їм на сльозогінний газ. З більш серйозними травмами вони поки що не стикалися.

За інформацією кореспондента "Української правди", багаття влаштували біля Ради зі сторони Мар'їнського палацу. Там також були помічені прихильники Міхеіла Саакашвілі.

Увага, на відео звучить ненормативна лексика!




НАгадаємо, до Верховної ради також вирушили колона активістів. Вони назвали свою акцію "Стоп реванш" та вимагають прийняти закони про деокупацію Донбасу та антикорупційний суд.