Патріарх Філарет провів у Володимирському соборі богослужіння до своєї 89-ї річниці (відео)

11:34, 23.01.2018

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 23 січня відзначає 89-ті річницю з Дня народження. З нагоди свята у Володимирському Патріаршому кафедральному соборі міста Києва відбулося урочисте богослужіння.

Богослужіння очолив Патріарх Філарет у співслужінні єпископату та духовенства з усієї України.

Під час богослужіння Патріарх закликав єднатися навколо української держави, без якої не буде української церкви, та молитися Богові про об’єднання.




Зі святом предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату привітав Президент України Петро Порошенко.

"Ваша Святосте! Прийміть мої щирі вітання з нагоди 89-річчя! У дні тяжких випробувань для нашої держави, Ви вболіваєте за всю українську землю. Силою та вірою служите Богові і Україні, та молитесь за мир на рідній землі. Ви завжди були взірцем та прикладом для наслідування. Довголіття, міцного здоров'я і Божого благословення Вам, Святійший Владико!", - ідеться в повідомленні.

У соцмережах вітають Патріарха Філарета із Днем народження.

"У мого патріарха сьогодні День народження. 89 років. Патріарх Філарет мій моральний авторитет і ідейний натхненник у багатьох речах. Якщо коротко, то твердішої людини у своєму житті я не зустрічав. Мені іноді щастить бачити Вас саме ось таким усміхненим, Ваша Святосте. Многії і благії Вам літа, Святійший владико!", - наисав у Facebook військовий капелан Костянтин Холодов.

Редакція "УМ" приєднується до привітань Патріарха Філарета із 89-ю річницею з Дня народження!