В Україні пікетували посольство і п’ять консульств Польщі (фото)

16:22, 05.02.2018

Активісти партій і організацій ВО "Свобода", "Народний контроль", "Правий сектор", а також "Національний корпус" та "Братство ветеранів ОУН-УПА" організували одночасні пікетування п’яти консульств Польщі в Україні: зокрема, у Вінниці, Луцьку, Харкові, Львові та Одесі у понеділок.

 

Також пікет відбувся під посольством Польщі у Києві.

 

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода" у Facebook.

 

Активісти вимагали від польських дипломатів скасування змін до закону про Інститут національної пам'яті, які передбачають кримінальне переслідування за "бандерівську ідеологію".

 

                                                         Пікет у Львові. 

 

Пікетувальники також вимагають "не допустити впровадження антиукраїнських змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі".

 

 

Мітингувальники передали відповідні звернення представникам польських дипустанов.

 

                                                       Пікет у Харкові. 

 

Під час акції в Києві депутат Київради від «Свободи» Юрій Сиротюк заявив, що українці не дозволять ображати своїх героїв -ані живих, ані мертвих. Водночас він назвав законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі неприйнятним та закликав накласти на нього вето.

 

                                                 Пікет у Києві. 

 

«Вони кидають виклик всій українській нації. Ми, живе покоління українців, не дозволимо нікому ображати наших мертвих. Ми ніколи не будемо торгувати пам'яттю наших батьків. Є питання до нас, до українських націоналістів? ‒Будь ласка! Якщо ви вважаєте, що українських воїнів, які під червоно-чорним прапором і гаслом Степана Бандери "Слава Україні!" воюють не тільки за незалежність України, але й за вільну Європу, за вільну Польщу, треба садити ‒то садіть нас!», - наголосив пан Сиротюк.

 

 

Тоді як командир "Легіону Свободи" Олег Куцин назвав дії польської влади ударом у спину України та наголосив, що в разі поразки України у війні під окупацію слідом потрапить Польща.

 

"У 1939 році коаліція німців, поляків та угорців, вдарили в спину молодій українській державі ‒Карпатській Україні. Поляки разом з угорцями катували та вбивали наших предків. Це події, які передували волинським, які так часто люблять згадувати поляки. Тоді українці побачили істинне лице польських вояків. По всьому карпатському хребту розсіяні тіла наших вояків, які боролися за свою державу на своїй, а не на чужій землі. Ми не опускаємося до того рівня, що й поляки, які нищать українські могили та викладають дороги надгробними пам'ятниками наших вояків. Якщо вони не зупиняться ‒ми можемо втратити українську державу, але Польща попаде під окупацію відразу за нами" ‒заявив Олег Куцин.

 

Ззначимо, що 6 лютого Верховна Рада планує розглянути проект заяви щодо ухвалення Польщею закону про заборону "бандерівської ідеології".

 

Проти скандального закону про «бандерівську ідеологію» виступили зі зверненням 117 представників інтелігенції Польщі.