Під Радою постраждали в сутичках 13 правоохоронців (фото)

13:30, 27.02.2018

Сутички між представниками "Руху нових сил" Міхаіла Саакашвілі і правоохоронцями відбулися під будівлею Верховної Ради у центрі Києва у вівторок.

 

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко з парламентської трибуни.

 

На його думку, протестувальники влаштували провокацію, в результаті якої отримали поранення двоє правоохоронців.

 

За його словами, пікетувальники викотили шини до парламенту і намагалися їх підпалити. Правоохоронці завадили цьому. Активісти влаштували сутички, внаслідок чого 2 поліцейських отримали поранення.

 

 

"В одного зламана ключиця. На цей час дев'ять осіб, які зробили провокацію, не виключено, що за гроші росіян, затримані і будуть препроваджені до органів внутрішніх справ", – наголосив депутат Геращенко.

 

Згодом поліція відтіснила активістів. Речник МВС Артем Шевченко наголосив, що кількість постраждалих правоохоронців зросла до 13. Наразі частина постраждалих знаходиться у лікарні і поліція чекає від медиків повідомлення щодо завданих їм ушкоджень. В окремих правоохоронців виявлені переломи щелепи, носа та численні гематоми.

 

 

В свою чергу народний депутат від БПП, перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко нагадала про трагічні події 31 серпня 2015 року, коли в національних гвардійців мітингувальники кинули гранату, внаслідок чого загинуло 4 правоохоронці.

 

Пані Геращенко наголосила на недопустимості повторення подібних дій та закликала розслідувати нинішній інцидент під стінами парламенту.

 

 "Як говорять самі нацгвардійці, серед тих, хто кидав у них каміння сьогодні нову були депутати Верховної Ради. Вибачте, але кидати каміння в нацгвардійців, які вчора повернулися з лінії фронту це просто злочин", – заявила перший віце-спікер.

 

Ірина Геращенко висловила ще одну пропозицію: "В цій залі сидять депутати, які встановлювали намети (під парламентом -ред.), сидять лідери фракцій, які підтримували той безлад. Давайте зараз вийдемо в те наметове містечко, де стоять намети, до яких навіть сніг не протоптаний, і попросимо їх згорнути (намети ­ ред.). Адже ситуація, коли стільки місяців є заблокованим центр міста, є неприпустимою.

 

У свою чергу, лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі, видворений за межі України, поспішив заявити у Facebook, що його політсила не причетна до провокації: "Геращенко, так само, як його господарі, Аваков і Порошенко - мерзенні брехуни. Ані я, ані Рух Нових Сил ніякого відношення до сьогоднішньої акції перед Радою не мають".